Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dvojici policajaca koji su varali strance u Sarajevu određen pritvor

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo Edinu Velagiću i Muniru Kamenici, osumnjičenima za koruptivna krivična djela, a koji su uhapšeni prema nalogu Tužilaštva KS u akciji kodnog naziva “Sparta”, potvrđeno je iz Općinskog suda.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, piše Avaz.

Osumnjičeni Melvis Tatarin je pušten na slobodu i njemu su određene mjere zabrane, i to zabrana obavljanja posla policijskog službenika, zabrana napuštanja BiH, kao i mjesta prebivališta te zabrana sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima.

Iz Tužilaštva KS su naveli da se uhapšeni policajci sumnjiče da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača, a da im nisu rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana.

Tako su pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa uplaćivali su kaznu u ime vozača kojeg su kaznili. Također su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, ali novac nisu uplaćivali u budžet Kantona Sarajevo. Uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge.

Policajci su mjesecima bili praćeni, a postoje videosnimci na kojima se vidi kako uzimaju mito.

Vijest Dvojici policajaca koji su varali strance u Sarajevu određen pritvor se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus