Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Forto traži od SDA da se ogradi od Zahirovićevog govora mržnje

Haris Zahiragić na Twitteru je izvrijeđao federalnog zastupnika Naše stranke Mirsada Čamdžića. Poručio mu je: “Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji”. Danas se izvinio javnosti, kaže da je citirao novinara Andreja Nikolaidisa, ali da ga to ne amnestira kritike.

“Iako se kod nas u narodu kaže “lažeš kao pas” – ipak je sinoćnji tweet bio previše, jer mi ne trebamo biti kao oni”, kazao je Zahiragić ali je u nastavku napomenuo da nije promijenio mišljenje o Čamdžiću.

Sada se na Twitteru oglasio predsjednik Naše stranke Edin Forto koji od SDA traži da se ogradi od izjava Harisa Zahiragića.

“Molim Stranku demokratske akcije da se ogradi od govora mržnje svojih istaknutih članova. Građani su dovoljno izloženi političkim prepucavanjima i neodgovornim uvredama, koje zasipaju javni prostor”, napisao je Forto.

Molim Stranku demokratske akcije da se ogradi od govora mržnje svojih istaknutih članova. Građani su dovoljno izloženi političkim prepucavanjima i neodgovornim uvredama, koje zasipaju javni prostor. @CamdzicMirsad je potpredsjednik Naše stranke. Stojimo uz njega i ne bojimo se.— Edin Forto (@EdinForto) March 12, 2023

Forto je dodao da je Mirsad Čamdžić potpredsjednik Naše stranke i da oni “stoje uz njega i ne boje se”.

Raport.ba