Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

FOTO Obustavljen saobraćaj u centru Sarajeva, sve je spremno za koncert ‘Oduvijek u srcu Evrope’

Zbog održavanja koncerta ispred Vječne vatre povodom Dana Evrope, od 17 sati obustavljen je saobraćaj u centru grada i promijenjen režim javnog prijevoza u Sarajevu.

Na koncertu “Oduvijek u srcu Evrope”, ispred Vječne vatre nastupit će Zoster, Laka i Helem Nejse od 20 sati.

Osim njih nastupit će i Marija Šestić, Aida Aršić Mušanović i Nedim Bašić. Ove godine Bosna i Hercegovina obilježava svoj prvi Dan Evrope kao zemlja kandidat.

“Evropska unija u BiH Dan Evrope 2023. proslavlja zajedno sa građanima širom države slaveći raznolikost kulture, tradicije, naslijeđa i zajedničkih ciljeva za razvoj i unapređenje kvalitete života građana. Zajedno slavimo potencijal BiH i uživamo u bogatom i raznolikom programu”, poručili su iz EU Info Centra.

Od 17 sati u ulici Maršala Tita do spoja sa ulicom Kulovića, došlo je do izmjene u odvijanju javnog prijevoza:

Autobuska linija Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal te će polazna stanica biti Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;

Autobus koji je zamjena tramvaja na relaciji Željeznička stanica – Baščaršija saobraćat će samo do Skenderije.

U slučaju zatvaranja ulice Radićeva, autobuske linije sa terminala Dom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (Dom armije) polazit će sa Drvenije, saopćili su iz GRAS-a.

Iz Delegacije Evropske unije, koja je organizator koncerta, saopćili su da će saobraćaj za automobile biti obustavljen u ulicama Titova, Kulovića, Dalmatinska, Kaptol i Mula Mustafe Bašeskije.

Za one koji dolaze automobilom su preporučili da ulicom Branilaca Sarajeva dođu do Bosanskog kulturnog centra (BKC). Odatle je ulicom Ćemaluša do ulice Mula Mustafe Bašeskije, koja vodi do VIP ulaza na koncert, moguće doći pješke.

Kao alternativnu opciju su istakli dolazak vozilom do lokacije u blizini Narodnog pozorišta u ulici Obala Kulina bana ili u blizini Katedrale u ulici Mula Mustafe Bašeskije, odakle se može ići pješice. Kako su naglasili u Delegaciji EU, ovo je preporučena opcija, posebno u slučaju saobraćajnih gužvi.

Ako vam je potreban parking, preporučili su korištenje javnog parkinga u blizini Narodnog pozorišta ili podzemne garaže u ARIA/BBI tržnom centru.

Raport.ba