Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Goražde se oprostilo od privrednika i humaniste Senada Islama

Goražde se danas oprostilo od istaknutog privrednika, sportskog radnika i humaniste Senada Islama koji je nakon teške bolesti preminuo u 49. godini.

Na komemoraciji u velikoj sali Centra za kulturu Goražde naglašeno je da su Senadov altruizam, energija, humanost, vizija i rad odavno premašile lokalne okvire te da je Islam svoje ime ostavio i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde u čijoj organizaciji je i održana komemoracija.

Istaknuto je da je Senad Islam čovjek koji je doslovce živio za fudbal. Bivši je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (2012 -2016) koji će ostati upamćen i kao istrajni borac protiv korupcije. Kao član Izvršnog odbora NSBiH, paušale i druge naknade koje su dobijali članovi bh. fudbalske vlade, poklanjao je klubovima iz BPK Goražde.

O tome su u oproštajnom govoru posvjedočili i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, kao i premijer BPK Edin Ćulov, a dirljivim govorom od Senada Islama oprostio se član skupštine FK “Goražde“ Rasim ef. Džafić.

-Senad Islam je ispunio svoju ljudsku misiju. Pamtimo njegovu skromnost, plemenitost, humanost, jednostavnost, osobine dobrog i poštenog čovjeka koje su ga krasile, a istovremeno poznatog bosanskohercegovačkog privrednika. Islam je svoje ime ostavio i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde. Za naš klub, ali i grad i cijelu bh. javnost ovo je veliki gubitak, jer je Senad bio od onih ljudi koji su svoj imetak nesebično davali kako bi pomogli drugima – naglasio ef. Džafić.

Islam je nesebično pomagao ljudima u nevolji širom Istočne Bosne te su njegovu preranu smrt mnogi doživjeli kao veliki gubitak.

Dženaza namaz i ukop Senada Islama bit će obavljeni na Gradskom mezarju Vlakovo Sarajevu u 13 sati.

Vijest Goražde se oprostilo od privrednika i humaniste Senada Islama se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus