Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Gradonačelnica Sarajeva priznala: Kritike su opravdane, naplatili smo 35.000 KM

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić otkrila je kako je Grad Sarajevo naplatio 35.000 KM bankovne garancije zbog lošeg razglasa na koncertu Dubioze kolektiv u novogodišnjoj noći.

“Kritike za loš razglas u novogodišnjoj noći su bile opravdane i želim vas obavijestiti da smo naplatili bankovnu garanciju za uredno izvršenje ugovora u iznosu od 35.000 KM”, navela je.
Dalje je kazala da je s tim u vezi Grad Sarajevo angažovao stručno pravno lice u cilju utvrđivanja urednosti ispunjenja ugovornih obaveza.

“Utvrđeno je da prilikom instaliranja opreme nije predviđena ravnomjerna reprodukcija duž čitavog prostora koji je bio predmet ozvučavanja od Vječne vatre do Radićeve ulice. Prethodno sam smatrala, prije svega svojom zakonskom obavezom, a posebno vođena osjećajem odgovornosti prema našim građankama i građanima i odgovornom trošenju javnog novca”, zaključila je.

Javni doček Nove godine u Sarajevu uz nastup bh. grupe Dubioza kolektiv okupio je 25.000 ljudi ispred Vječne vatre, no nakon koncerta nisu svi bili zadovoljni razglasom.

Vijest Gradonačelnica Sarajeva priznala: Kritike su opravdane, naplatili smo 35.000 KM se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus