Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Hadžiabdić: Nemam ambiciju prijaviti se na konkurs za eventualni treći mandat

Članica Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine iz reda Ostalih Irena Hadžiabdić, izjavila je danas da nema ambiciju kandidirati se na konkursu za eventualni treći mandat i zatražila da CIK što prije obavijesti pismom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH čiji novi saziv je konstituiran protekle sedmice.

Hadžiabdić je na aktuelnu dužnost imenovana iz reda ostalih naroda 27. aprila 2016. godine, a odluka je stupila na snagu 17. maja te godine. Manje od pet mjeseci je do isteka mandata, navela je.

Rekla je i da Predstavnički dom treba da ima informaciju o prestanku mandata u CIK-u iz reda Ostalih budući da je u parlamentu potrebno provesti određene procedure te kako bi svi koji eventualno imaju namjeru prijaviti se na konkurs za tu poziciju, kad bude raspisan, imali dovoljno vremena da se pripreme ako smatraju da ispunjavaju uslove.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović, nakon ovog izlaganja Irene Hadžiabdić je kazao da je njena obavijest primljena k znanju i da će daljnje korake poduzeti generalni sekretar te institucije.

Vijest Hadžiabdić: Nemam ambiciju prijaviti se na konkurs za eventualni treći mandat se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus