Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Hadžikadić u Zavidovićima: Vrijeme je za promjene, a ne za zamjene!

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, zajedno sa kandidatima Koalicije Država!, razgovarao je sinoć sa građanima Zavidovića.

Emir Huremović, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona iz Zavidovića, poručio je da su predstojeći izbori prilika za istinske promjene, a ne za zamjene. Dodao je i da, kada kandidati budu izabrani, ne smiju zaboraviti da su tu zbog interesa građana, a ne zbog sebe i ličnih interesa.

Prisutnima su se predstavili i drugi kandidati Koalicije Država!, za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona: Amra Smriko, Sedin Omerbašić, Tarik Halilović i Emir Galijašević; kao i kandidati za Parlament FBiH: Vernes Babić i Ekrem Tuka.

Skupu su se obratili i ugledni privrednici iz ovog grada: Dino Čamdžić, vlasnik firme Ragnar, te Selmir Sušić, vlasnik firme Suša S.

Prepreke sa kojima se privrednici susreću prilikom razvijanja svojih kompanija su neshvatljive za jednu savremenu državu. Naše društvo i naša država trebaju korjenite promjene u mnogim oblastima.

“Suština u procesu pokretanja promjena jesu principi, skup vrijednosti, svijest o vlastitoj odgovornosti i konkretna rješenja. Mi smo napravili program sa konkretnim mjerama koje ćemo poduzeti kada dobijemo svoje predstavnike na različitim nivoima. Ipak, nas nešto drugo razlikuje od drugih političkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Ta razlika se ogleda u načinu ponašanja. Nijedan program nam neće pomoći, ukoliko nije popraćen principijelnim ponašanjem lišenim ličnog interesa. Mi imamo svijest o vlastitoj odgovornosti prema Bosni i Hercegovini. Zbog toga smo jedina istinska promjena”, poručio je Hadžikadić.

Raport.ba