Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Hayat ‘ekskluzivno otkrio’ da je Sebija završila kurs iz ultrazvuka. Diplome magistarskog i dalje nema

Televizija Hayat cijeli dan je najavljivala i pozivala građane da gledaju njihove vijesti u 7. I to s razlogom: Donosimo istinu o Sebijinoj diplomi.

U najavi su naveli kako će objaviti ekskluzivne dokumente i snimke koji trebaju dokazati da je školovanje Sebije Izetbegović bilo po zakonu.

Povod je naravno to što joj je Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo zvanje magistra jer nema diplome niti dokaza da je polagala ispite u Sarajevu i Zagrebu.

No, Sebija Izetbegović očito je odlučila da se fokusa na nešto drugo, pa je Hayatu ustupila snimke sa odbrane svoje doktorske disertacije.

Tu se vidi mlada Sebija Izetbegović kako, pred komisijom koju vodi dr. Asim Kurjak, sluša pohvale da ima super doktorski rad.

Hayat tu problematizira što Kurjak govori da je Sebija ispunila uvjete da bude doktorica nauka, iako je kasnije tvrdio da je upitno da li je imala uvjete jer nije završila magistarski u Zagrebu kako je to tvrdila.

Pored toga, Hayat nam kao eksluzivne dokumente prikazuje diplome Sebije Izetbegović sa kurseva iz utrazvuka. I to nekoliko njih. Međutim, kurs je usavršavanje i nije dio akademskog puta.

Diploma iz Kursa koji je završila Sebija 2021. godine

Ali, ekskluzivni dokumentu ne sadržavaju i diplomu magistra Sebije Izetbegović. Također, ne vidimo ekskluzivno ni zagrebački indeks ili sarajevski indeks sa položenim ispitima iz magistarskog.

Vidjeli smo idalje sporne dokumente koje je potpisivao tadašnji dekan i rektor Nedžad Mulabegović. Upravo joj je on priznao neke ispite iz Zagreba za koje nema dokaza da ih je ikad položila.

Iz Hayatovog priloga nismo saznali zašto Zagreb ne može da potvrdi autentičnost njenog indeksa.

Raport.ba