Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

HDZ-ov Vjekoslav Bevanda već mjesec i po ignorira zahtjev CIK-a za finansiranje izbora

Vrhuška HDZ-a već odavno prijeti neodržavanjem izbora u Bosni i Hercegovini ukoliko se ne uvaže njihovi zahtjevi oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Čini se da je ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda(HDZ BiH) već odavno počeo sa tom praksom.

Naime, predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar na Twitteru je objavio da ministar finansija BiH uporno ignorira zahtjeve CIK-a da se osiguraju sredstva za finansiranje oktobarskih izbora.

Bakalar je u objavi naglasio da su sliče zahtjeve Bevandi poslali i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, šefica Misije OSCE u BiH Katheleen Kavalec, tadašnji ambasador SAD u BiH Eric Nelson, te visoki predstavnik Christian Schmidt, no nisu dobili odgovor.

Zahtjevi SiP BiH i predstavnika @josattler @OSCEBiH @OHR_BiH @USEmbassySJJ za financiranjem Izbora 2022 prema ministru Bevandi su bez uspjeha već mjesec i pol. Ministarstvo ignorira zahtjev. Uskoro će o tome da se izjašnjava Vijece ministara BiH. pic.twitter.com/Scg0zvd32h

— Zeljko Bakalar (@BakalarZeljko) March 8, 2022

-Zahtjevi SiP BiH i predstavnika @josattler@OSCEBiH@OHR_BiH@USEmbassySJJ za financiranjem Izbora 2022 prema ministru Bevandi su bez uspjeha već mjesec i pol. Ministarstvo ignorira zahtjev. Uskoro će o tome da se izjašnjava Vijece ministara BiH, napisao je Bakalar.


Raport.ba