Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Imali svoju listu prioriteta: Uhapšena bivša direktorica Službe za zapošljavanje i šef odjeljenja

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona i naredbi Kantonalnog suda Tuzla istražitelji SKP MUP-a TK obavili su pretrese u Službi za zapošljavanje TK, te na još dvije lokacije u privatnim objektima u Sapni i Srebreniku. Dvije odgovorne osobe iz Službe za zapošljavanje TK su lišene slobode.

Radi se o bivšoj v.d direktorici Fatimi Budić i šefu službe općih i pravnih poslova.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja a vezano za neregularnosti  prilikom provedbe projekta sufinansiranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom “Posao za sve 2022.” u ukupnoj vrjednosti od 1.200.000 KM koji je objavljen u augustu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje suprotno uslovima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci sa kojima su zaključeni ugovori a nisu bili na listi prioriteta, dok su određene firme koje su ispunjavale uslove umjesto njih stavljene na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

Osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage i ispitati osumnjičene, nakon čega će se odlučiti koje dalje mjere i radnje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva

Vijest Imali svoju listu prioriteta: Uhapšena bivša direktorica Službe za zapošljavanje i šef odjeljenja se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus