Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Incident u Novom Sarajevu, svađa dvojice vijećnika prerasla u fizički obračun

Tokom današnje sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo došlo je do verbalnog, ali i fizičkog obračuna između Nedima Salihagića (NES) i Srđana Srdića, samostalnog vijećnika.

Srdić smatra da je neophodno da na narednim sjednicama treba osigurati stalnu policijsku prisutnost, kako bi se izbjegli incidenti i prijetnje.

Upitan šta je bio povod naguravanja, kazao je da je to sitan incident, nešto što je svakodnevno i uobičajeno na ovom općinskom vijeću.

– S obzirom da ima nas vijećnika koji slobodno govorimo i glasno i repliciramo i kažemo ono što mislimo. Kolega Salihagić, izrevoltiran mojom ispravkom krivog navoda, došao je do mene, na pauzi i uputio mi par pogrdnih riječi, ušao sam u raspravu i vratio mu.

– Čovjek mi se unio u lice, ja sam se njemu unio u lice, dodaje Srdić i naglašava da ne ne želi više ovakvu vrstu pritiska da doživljava u vijeću, te je zatražio policijsku zaštitu.

S druge strane, Nedim Salihović, vijećnik pojašnjava da se ne radi o sukobu ili incidentu. Nego da je to neka aktivnost, koja je postala učestala na vijeću i treba da prestane da bude dio ovog folklora.

– Na moju diskusiju, gdje sam htio tražiti rješenje za garažu G3, izazvan populističkom reakcijom vijećnika Srdića, koji je rekao da smo mi ti koji smo odgovorni, i koji pravimo haos. Ukazao sam na činjenicu da je općinsko vijeće sačinjeno od ljudi, koji su zajedno prvi medju jednakima, te da nema podjela medju nama, kazao je Nedim Salihović, vijećnik Narodnog evropskog saveza.

U svojoj sljedećoj objavi na društvenim mrežama, Salihagić se izvinio građanima i građankama što svjedoče ovakvim nemilim scenama a najavio je i podnošenje krivične prijave protiv vijećnika Srđana Srdića.

Vijest Incident u Novom Sarajevu, svađa dvojice vijećnika prerasla u fizički obračun se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus