Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Iz Grupacije ‘Hoteli Ilidža’ oglasili se o incidentu na dječijem turniru

Iz Grupacije “Hoteli Ilidža” reagovali su povodom nemilog događaja na dječijem turniru u malom nogometu ističući da je u njihovim objektima sve proteklo u najboljem redu, ugodnoj atmosferi i zajedničkom druženju svih gostiju, te da nije zabilježen bilo kakav incident, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi.

Navode da se u sastavu Grupacije nalaze hoteli: hotel Terme, hotel Austria&Bosna, hotel Hercegovina, hotel Crystal i Auto Kamp Oaza, i da su u svim tim hotelima bili smješteni takmičari turnira u malom nogometu (djeca) i njihovi roditelji, odnosno pratnja iz svih zemalja regiona.

Naglašavaju i činjenicu da su organizatori tog dogadaja u njihovim hotelima boravili i prethodnlh godina, te su izrazili želju i zahtjev da i u narednim godina budu gosti tih hotela, što su u Grupaciji sa zadovoljstvom prihvatili.

“S tim u vezi, javnost upoznajemo da izrazi “hoteli Ilidža” ili “hoteli na Ilidži” koji mediji koriste u svom izjašnjavanju, nikako ne podrazumijevaju Grupaciju “Hoteli Ilidža” u čijem sastavu se nalaze gore navedeni hoteli. U konačnom, izjavljujemo da je nama kao Društvu “Hoteli Ilidža” žao zbog incidenta koji se desio u našem gradu, te suosjećamo sa žrtvama ovog nemilog događaja”, saopćeno je.

Sarajevska policija protekla dva dana uhapsila je ukupno 10 osoba zbog napada na roditelje djece iz Beograda koja su učestvovala na nogometnom turniru. Osumnjičeni su sačekali roditelje u i ispred hotela te ih napali. Jedan Beograđanin je uboden nožem, ali su povrede lakše.

Svjedoci napada kazali su da su goste iz Srbije napali maskirani huligani, prskali su ih suzavcem i pokušali su im oteti zastavu kluba.

Raport.ba