Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Iz napuštenog bunara u blizini Prijedora izvučeno tijelo žene

Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u blizini Prijedora izvukli su tijelo starije ženske osobe. Tijelo je izvučeno iz napuštenog bunara u naselju Pejići. Potvrdio je ovo Srni starješina ove jedinice Radovan Martić.

On je naveo da je nestanak žene prijavljen jučer ujutro, a vatrogasci su pozvani na intervenciju oko 16:00.

“Brat nestale žene nas je pozvao i zamolio da provjerimo napušteni bunar u blizini njihove kuće, jer je posumnjao da se u bunaru nalazi leš”, rekao je Martić.

Martić je rekao da je riječ o starom, napuštenom, kamenom zidanom bunaru dubine 11 metara.

On kaže da su vatrogasci izlaskom na teren u blizini Prijedora utvrdili da se u bunaru nalazi tijelo, nakon čega su o tome obavijestili policiju, a potom oko 19:30 izvukli tijelo.

Ovo su potvrdili i iz Policijske uprave Prijedor. Kazali su kako Policijska uprava zaprimila dojavu oko 15 sati i 50 minuta.

“Policijskoj upravi Prijedor dana 3. decembra oko 15:50 sati prijavljeno je da je u mjestu Pejići u bunaru zatečeno beživotno tijelo lica S. S. iz Pejića. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici PU Prijedor. Istom je prisustvovao i doktor mrtvozornik doma zdravlja Prijedor. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor”, potvrdila je Zvezdana Alendarević. Ona je lasnogovornica PU Prijedor, za portal Prijedor danas.

Raport.ba