Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Izbornom radnih tijela okončana konstituirajuća sjednica Parlamenta FBiH

Izborom predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iscrpljen je cjelokupan dnevni red konstituirajuće sjednice koja je prekinuta 1. decembra.

Za Odluku o imenovanju radnih tijela glasalo je 57 poslanika, 14 je bilo suzdržanih, dok je 16 poslanika glasalo protiv.

Kako je rečeno uoči glasanja, nije moguće održavati redovne sjednice Doma bez radnih tijela jer je potrebno njihovo mišljenje o dokumentima koji se predlažu za usvajanje Domu.

Predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković-Lepić najavila je da će 25. januara biti održana prva redovna sjednica, a na njoj bi trebao biti razmatran budžet kao i nebudžetski korisnici zbog čega je bilo potrebno danas donijeti odluku o imenovanju radnih tijela.

Na početku konstituirajuće sjednice 1. decembra imenovano je rukovodstvo Doma kojeg čine predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka) te dopredsjedavajući Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

Vijest Izbornom radnih tijela okončana konstituirajuća sjednica Parlamenta FBiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus