Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Izetbegović je u totalnom očaju. Ne prestaje kuknjava, za večeras najavio novu turu

Bakir Izetbegović je u totalnom očaju, panici i konsternaciji. I to već danima.

Nakon duge medijskog celibata, Izetbegović se posljednjih dana aktivirao i oglasio na nekoliko medija.

Izetbegović se prvo prije nekoliko dana oglasio na portalu Faktor, da bi isti dan otišao na Hayat televiziju. Tokom vikenda oglasio se i na Klixu.

Planira to i večeras. Preko službenog profila tako su nas obavijestili da će nas Izetbegović večeras preko Federalne televizije ponovo ubjeđivati kako je SDA neminovnost. I da su jedini ‘legitimni predstavnik’ Bošnjaka.

Intervjui su imali skoro identične teze – SDA je nezaobilazna i njeno izbacivanje je avanturizam. Usput je za svoju koalicionu impotentnost krivio – strance.

Izetbegović je u totalnom očaju, što je vidljivo i iz plačljivog saopćenja SDA, i sad pokušava ubijediti ljude da su oni jedini čuvari BiH i da će imati potreba broj delegata u Klubu Bošnjaka.

Međutim, time pokušava poljuljati danas ozvaničenu koaliciju te na matrici ‘legitimnog predstavljanja’ ubijediti Dragana Čovića da mu se vrati u zagraljaj.

Ipak, zanimljiva je činjenica da se Čović i Izetbegović niti jednom nisu sastali nakon izbora. I to Čovićevom voljom. Izetbegović je slao pozive, ali odgovore nije dobivao.

No, uprkos jasno vidljivom očaju, SDA i Izetbegović vjerovatno se ne kane tako lako predati. U naredbnom periodu sigurno treba očekivati reakciju onoga što je mnogi zovu ‘duboka država’.

Raport.ba