Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Jak zemljotres pogodio je BiH : “Trajalo je kratko, ali jako”

Jak zemljotres pogodio je BiH jutros. Naime, kako navodi EMSC zemljotres je bio jačine 4,6 po Richterovoj skali. Međutim, u posljednje vrijeme je zabilježeno veći broj. Mnoge nije iznenadilo da je zemljotres potresao BiH.

Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od Travnika. Kako se navodi zemljotres se osjetio u Žepču i okolini. 

#Earthquake (#zemljotres) possibly felt 22 sec ago in #Bosnia&Herzegovina. Felt it? Tell us via:📱https://t.co/LBaVNedgF9🌐https://t.co/AXvOM7I4Th🖥https://t.co/wPtMW5ND1t⚠ Automatic crowdsourced detection, not seismically verified yet. More info soon! pic.twitter.com/NjHNKi9Fxc

— EMSC (@LastQuake) November 28, 2022

Mnogi građani su komentarisali zemljotres na stranici EMSC.

“Fino je zatreslo. Kratko, ali jako”, samo je jedan od komentara.

Podsjetimo, tokom ove godine u našoj zemlji zabilježen je veći broj zemljotresa. Svakako, zemljotres koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Desio se u Stocu.

Ženska osoba starosti 27 godina preminula je od povreda zadobivenih u zemljotresu. U aprilu epicentar tog zemljotresa je bio u blizini Nevesinja.

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke zadobili su lakše tjelesne povrede.

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Hitna pomoć Elmiru je prevezla u mostarsku bolnicu gdje su ljekari pokušali da je ožive, ali bezuspješno. Povrede koje je zadobila bile su fatalne.


Raport.ba