Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Je li DF-ov Zoran Mikulić glasao za listu HDZ-a u Skupštini HNK? Čović je dobio glas koji mu je falio, a DF-ovac ima nulu…

Čini se da su najveći ‘borci’ protiv HDZ-a oličeni u Demokratskoj fronti, pomogli HDZ-u u njihovom najvećem interesu. A glavnu uglou odigrao je Zoran Mikulić.

No, krenimo redom.

Proces izbora delegata u Dom naroda FBiH pokazao je ogromnu prisutnost političke korupcije, taldžijstva i nemoralnih ponuda.

U brojnim kantonima stranke su bile ‘sigurne’ u svoje liste, međutim, nakon tajnog glasanja ispostavilo se da njihovi zastupnici ipak nisu njihovi.

Zanimljivo je bilo i u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U četvrtak su zastupnici birali delegate, a čudne stvari su se dešavale kada je u pitanju HDZ.

Naime, ova stranka imala je četiri liste, a prošla su im tri delegata u Klub Hrvata, te jedan HDZ-a 1990. HDZ se borio i za svoju treću listu na kojoj je bila Iva Raguž. Nedostajao im je jedan glas kako bi išli u tzv. šešir sa HRS-om.

I dobili su ga. Međutim, pitanje je od koga?

Prema zapisniku koji je dobio Raport, indikativno je da DF-ov Zoran Mikulić ima 0 glasova. Mikulić je napravio svoju listu i postavio sebe pa nije jasno zašto sam za sebe nije i glasao?

S obzirom na to da je HDZ dobio glas koji im je nedostajao, u kuloarima Skupštine HNK uveliko se govori da se Mikulić nagodio s HDZ-om. Jer, Mikulić svakako nije imao šanse da prođe dalje.

S druge strane, Mikulić je tako navodno HDZ ostavio mogućnost da ‘podeblja’ svoj broj u Klubu Hrvata, a što bi im moglo omogućiti da imaju famozna četiri u Domu naroda BiH.

Raport.ba