Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Kamion sa humanitarnom pomoći iz Banjaluke krenuo ka Turskoj

Kamion sa humanitarnom pomoći za ugroženo stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresima, krenuo je u nedjelju, 5. marta, ka Palama, u centralno skladište, nakon čega će pomoć biti isporučena u Tursku, a ovu akciju je Gradska uprava realizovala u saradnji sa Crvenim krstom Banjaluka, te Udruženjem „Udružene žene“.

Prema riječima organizatora, akcija je bila organizovana za prikupljanje humanitarne pomoći Siriji i Turskoj, ali zbog određenih poteškoća ista biti isporučena u Siriju.

“Postoje određeni modaliteti kako da se pomogne stanovništvu Sirije, prvenstveno pozivom na humanitarni broj 17023”, kazali su oni.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da je ponosan na sugrađane, koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanu stranu, javljaju Nezavisne novine.

“Paketi pomoći namijenjeni su stanovništvu Turske, jer zbog određenih poteškoća, oni neće moći biti isporučeni u Siriju, ali gledamo kako da obezbijedimo finansijsku podšku i Siriji, upravo zbog svih izazova sa kojima se surećemo”, rekao je on.

Željkica Ilić, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta, istakla je kako je zadovoljna odzivom Banjalučana kada je u pitanju ova humanitarna akcija.

“Akcija prikupljanja pomoći narodu Turske je uspješno završena, naši volonteri su prikupljali pomoć svaki radni dan, a danas šleper ide u centralno skladište na Palama, odakle će, kada se sakupe sve ostale donacije, krenuti za Tursku”, pojasnila je ona.

U ime Udruženja “Udružene žene“, Gorica Ivić poručila je kako su sugrađani solidarno prikupljali pakete, te da je to izraz solidarne podrške za sve žene koje su pretrpjele štetu u zemljotresu.

Vijest Kamion sa humanitarnom pomoći iz Banjaluke krenuo ka Turskoj se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus