Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Kojović: Dok političari iz RS idu u Rusiju, građani im bježe na Zapad

Delegacija NSRS na čelu sa Nenadom Stevandićem posjetila je sjednicu ruske Dume na kojoj je primila pohvale o odnosima rukovodstva ovog entiteta prema ruskoj agresiji na Ukrajinu. Tim povodom reagovao je Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH. Kojović je poručio da dok “političari iz RS idu u Rusiju, građani im bježe na Zapad”.

“Posjeta mjestu s kojeg je odobreno ubijanje civila u Ukrajini i komadanje njenog teritorija s ciljem da bi se tome dala podrška, čin je koji trajno sramoti Narodnu skupštinu RS. Sramoti i sve političare koji su bili u posjeti. Naravno, ova posjeta izraz je kontinuiteta srpske nacionalističke politike u BiH. Upravo taj izraz je svoj vrhunac dosegao odlikovanjem koje je Milorad Dodik dodijelio Putinu čime je tog diktatora želio postaviti kao vrijednosni orijentir svim građanima u RS.

U tome, naravno, ni on, kao ni delegacija NSRS-a neće uspjeti. Građani RS nažalost odlaze u inostranstvo. Ali niko u Rusiju. Njima su orijentir zapadne demokratije. Umjesto da grade takvo društvo ovdje, utemeljeno na liberalnim vrijednostima, oni od RS žele da naprave rusku guberniju izoliranu od civiliziranog svijeta.

Malo je političara na svijetu koji su spremni do te mjere štetiti vlastitom narodu kao što je to slučaj s političarima iz RS. Njihov podanički odnos prema Rusiji pokazuje neizmjerivost te štete. Šteta u ekonomskom i u kulturnom smislu. Mada i u demografskom smislu”, navodi Kojović.

Raport.ba