Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković najavljuje smjenu Uprave BH Telecoma: Imamo većinu u Vladi FBiH za to

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, najavio je da će zatražiti smjenu uprave BH Telecoma. Razlog su sankcije bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici.

U obrazloženju SAD navodi se da je on, između ostalog, preko BH Telecoma prisluškivao i pratio političke oponente SDA. Konaković je kazao da će tražiti smjenu uprave.

“Tražit ću smjenu ove uprave BH Telecoma i možemo to uraditi. Imamo većinu u Vladi FBiH s našim partnerima koji trenutno imaju ministre u ovom sazivu”, rekao je Konaković.

Nermin Nikšić je naveo da je ova javna kompanije već dugo ustvari bankomat SDA.

“Tamo se dešava ono što se dešavalo i u OSA-i. Prikrivaju se tragovi nezakonitih radnji. Mi sad možemo slati prijave, sve dok ne budemo mi vlast i ne dovedemo druge ljude”, rekao je Nikšić.

Edin Forto je podsjetio da je na čelu BH Telecoma čovjek koji je ujedno i šef Kantonalnog odbora SDA KS. “Naši zastupnici su tražili te podatke, jer se time krši zakon i statut firme. Nikad nismo dobili odgovor i oni sad traže informacije a sami o sebi je daju”, rekao je Forto.

Podsjetimo, danas su konferenciju za medije održali lideri ovih partija. Govorili su o svim političkim dešavanjima u BiH. Sve detalje možete pročitati ovdje.

Raport.ba