Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković o Novalićevoj teoriji da ga je NiP zatvorio: Glavni dokaz je pismo koje su sastavili bezdiplomci

Nakon što je optuženik za nabavku neputrebljivih respiratora Fadil Novalić kazao da iza navodnog montiranja procesa njemu stoji NiP, oglasio se i šef ove stranke Elmedin Konaković.

Novalić je danas pred Sudom optužio da NiP stoji iza plana diskreditacije njega i SDA kao i dio pravosuđa kao i grupa koju je nazvao ‘Gacko je čudo’.

“Kad su napravili loš falsifikat nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, pisma koje bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi, smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž.

Na tom su dokumentu loši i potrošeni KOS-ovci i obavještajci bezdiplomci stavili datum stariji od same afere. Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira.

Zbog tog smo loše krivotvorenog akta podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo naravno nije pronašlo krivca”, objasnio je Konaković.

On je kazao da će od Suda tražiti da se naloži vještačenje tog ‘dokumenta’ kojeg je Novalić predao.

“Da se dokaže zvanično na čemu počiva odbrana premijera koji nam je nabavio respiratore kojih danas nigdje nema, respiratore koji su trebali spašavati ljudske živote, respiratore o kojim je struka rekla zadnju riječ.

Ako bude pismo NiP-a oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, bit će interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz. Podsjećam na još jedan važan detalj, kako je ova kriminalna grupa falsifikovala ugovore o nabavci respiratora, a zaboravili su da su u banku položili original na kojem pišu šifre pravih i upotrebljivih respiratora.

Na kraju, ne sumnjam da će neki perići, sarajlije, dalide i ostala klika umješati svoje prste i u ovaj slučaj, znam da hoće. Al’ sa druge strane znam, da mi nikad nećemo stati ni posustati u borbi za pravdu i pravednije društvo. Neko će na kraju pobijediti, znam da lopovi i falsifikatori neće”, istakao je Konaković.

Raport.ba