Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković: Svaki dan pregovora nam potvrdi da je SDA zbog ličnih interesa trgovala državom

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak koalicijena državnom nivou. Glavna tema sastanka su bile direktorske i rukovodeće pozicije u državnim agencijama. Lideri partija su se oglasili i kazali kako su dogovori pretežno postignuti. Međutim, odmah su krenuli spinovi SDA. O svemu se sada oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu Elmedin Dino Konaković. Istaknuo je kako je SDA zbog ličnih interesa trgovala državom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Svaki dan pregovora potvrđuje nam ono što smo već znali. Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama Bosne i Hercegovine, tražili i dobijali pozicije za važne pojedince iz stranke i doveli nas u nepovoljan položaj.

U korektnim pregovorima smo neke greške već ispravili, pregovarači sa druge strane su bili korektni. Večeras smo u razgovorima o institucijama uvidjeli još jedan debalans na našu štetu, popravili smo i to.

Sad gledam hajku “zaštitnika”, njihovih privatnih novinara i medija. Najavljuju imenovanja iz SNSD-a, na sva zvona viču kako su to loša rješenja, a ne kažu da su te iste ljude imenovali ranije i da su na tim funkcijama proveli dugi niz godina.

Pišu i to kako smo neke agencije isporučili pregovaračima iz RS-a, a ne kažu da su i sad na čelu tih agencija kadrovi iz RS-a, “zaštitnici” se nisu bunili.

Veliku su buku digli, svaki dan spinovi i laži koje istinama razbijamo. Zbog naše domovine Bosne i Hercegovine”, napisao je Konaković.

Raport.ba