Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konaković: Za istinu je uvijek vrijeme i uvijek je mudro. Ne libite se da kažete svoj stav

Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i pravde na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio se novim statusom te kazao kako pobuniti se kad svi trpe, progovoriti kad niko neće, reagovati kad niko ne smije, nikad nije bilo jeftino i nikad se nije radilo iz lične koristi.

“Iz lične koristi se šuti i pronalazi način da sitne interese ostvarite unutar sistema kakav god da je. Iz lične koristi se takav sistem brani, iako se u dubini duše prezire.

Zajednica u kojoj se ne smije javno ukazati na problem, javno kritikovati, propitati ideja, lider, običan čovjek, njegovo djelo, zajednica slijepe pokornosti, strahopoštovanja i šutnje nije zajednica u kojoj je običnom čovjeku ugodno živjeti niti je to zajednica u kojoj želim živjeti.

Ne obazirite se na pitanja “jel’ mudro?”, “jel’ vrijeme?”, ne obazirite se na poruke “ne talasaj”, takav nas odnos ne vodi dobru. Za istinu je uvijek vrijeme i uvijek je mudro. Čuvajte institucije, predvodnike institucija, al’ njihova djela propitujte. Tako se institucije istinski čuvaju.

Djela predvodnika instituciju jačaju ili je slabe.Poruka za sve članove i simpatizere Naroda i pravde. O problemima unutar Naroda i pravde govorite javno. O problemima unutar koalicija govorite javno. Na greške svakog pojedinca u Narodu i pravdi i koalicijama ukazujte javno. Ne libite se da predsjedniku stranke, zamjenicima, potpredsjednicima, ostalim članovima rukovodstva u lice kažete svoj stav, ukažete na grešku. Tako se istinski čuva ono što se voli, “ne talasaj” nas vodi u belaj”, naveo je Konaković.

Raport.ba