Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Kondžić i Kafedžić ujedinjeni protiv korupcije

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Elvis Kondžić sastao se danas u prostorijama Agencije sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem.

Na sastanku je razgovarano o operativnim pitanjima koje poduzimaju Ured i Agencija u vezi sa prevencijom i borbom protiv korupcije, svako na svom nivou vlasti te je dogovorena čvrsta saradnja u narednom periodu.

Kondžić je obećao punu podršku Agencije Uredu te je u vezi s tim najavio da će institucija kojom rukovodi uskoro organizirati koordinacijski sastanak tijela za sprečavanje korupcije na nivou BiH.

Kafedžić je istakao da je Uredu za borbu protiv korupcije KS veoma bitna koordinacija rada sa Agencijom te je izrazio nadu da će ove dvije institucije ubuduće uspješno sarađivati.

Zaključeno je da će Agencija i Ured u narednom periodu poduzimati sve aktivnosti usmjerene ka uspostavi sistema koji će dugoročno doprinijeti smanjenju stope korupcije kako na nivou kantona tako i na nivou cijele države.

Vijest Kondžić i Kafedžić ujedinjeni protiv korupcije se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus