Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Konvoj pomoći od 20 šlepera stigao u skladište AFAD-a u Turskoj

Konvoj pomoći Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini stigao je danas na svoje odredište, u skladište Agencija za upravljanje katastrofama (AFAD) u Turskoj.

Pomoć će iz AFAD-ovog skladišta biti distribuirana stanovništvu u Turskoj i Siriji, na područjima stradalim u razornom zemljotresu.

Konvoj od 20 šlepera predvodio je predsjednik Skupštine HO “Merhamet” MDD Nedim Smajlović, koji je nakon dolaska u Edirne, naglasio da je putovanje proteklo bez ikakvih problema i da je pomoć uspješno dopremljena u Tursku.

– Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu akciju “Merhameta” i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i omogućili da unesrećenom stanovništvu na područjima u Turskoj i Siriji koja su stradala u katastrofalnom zemljotresu dopremimo značajnu pomoć. Zahvalni smo i bh. kompanijama koje su ustupile svoje kamione kako bismo dovezli pomoć u Tursku – kazao je Smajlović.

Nakon zajedničke akcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i “Merhameta”, koju su podržali brojni građani, institucije, firme, ustanove, džemati, prikupljeno je oko 300 tona pomoći.

U 20 šlepera koji su stiglu u Tursku ugroženom stanovništvu su, uglavnom, dopremljeni šatori, grijalice, vreće za spavanje, agregati, ali i hrana za bebe i sredstva za održavanje higijene.

Vijest Konvoj pomoći od 20 šlepera stigao u skladište AFAD-a u Turskoj se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus