Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Krišto se sastala sa Murphyjem: Potrebno daljnje osnaživanje odnosa SAD i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sastala se danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyjem. Na prvom bilateralnom sastanku predsjedateljice Krišto nakon uspostave novog saziva Vijeća ministara razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Predsjedateljica Krišto je istaknula privrženost Vijeća ministara BiH reformskim procesima i euroatlantskim integracijama naše zemlje. Ističući važnim reforme koje predstoje na tom putu”, navodi se.

Također, zahvalila je ambasadoru Murphyju i SAD-u za kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini. Ona je dodala da će nastojati, osobnim angažmanom na dužnosti koju obnaša, produbiti suradnju i prijateljske veze dviju država.

I met with and congratulated the CoM Chair Kristo today after her confirmation. We discussed U.S. support for efforts by her government to ensure efficient, effective, and accountable governance by BiH institutions, her commitment to forging the compromises and building 🧵⬇️ pic.twitter.com/pgVoPRTmcm— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) January 25, 2023

“Ambasador Murphy je, na koncu sastanka, čestitao predsjedateljici Krišto imenovanje, te zaželio sreću u radu. Uz uvjerenje u daljnje osnaživanje odnosa SAD i Bosne i Hercegovine”; saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.


Raport.ba