Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Lavrov nahvalio Milanovića: To je iskreno i pošteno

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov usporedio je danas na godišnjoj konferenciji za medije u Moskvi nedavne poteze SAD vezano za rat u Ukrajini s onima Adolfa Hitlera i Napoleona Bonapartea. Uz kritike zapadu, Lavrov je nahvalio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Lavrov je iz Kremlja poručio da Moskva tek očekuje ozbiljne prijedloge za mir u Ukrajini, ali da su ideje Zelenskog neprihvatljive. Ponovno je pozvao NATO da ukloni vojnu infrastrukturu iz Ukrajine i drugih zemalja blizu ruskih granica.

Pritom je pohvalio nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića kazavši kako je “nedavno rekao da je ovo NATO-ov rat”.

“To je iskreno i pošteno”, zaključio je.

Milanović je nedavno u Vukovaru prilikom komentiranja obuke ukrajinskih vojnika ili bilo kakvog uplitanja u rat kazao kako to treba biti izbor Hrvatske “koja ne bi to trebala činiti što joj nameću veće sile”. Kazao je i kako “Washington i NATO preko Ukrajine vode indirektni rat protiv Rusije”.

“Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan. Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?”, dodao je Milanović.

Raport.ba