Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Magazinović o Dodikovoj prijetnji Bećiroviću: Evo da javim da ću uskoro doći u Banju Luku

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović naveo je kako podržava opravdani zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine.

Magazinović je na svom svom Facebooku napisao da je ovaj zahtjev izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja.

Dodao je da ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je, kako se navodi, posebna tema.

“Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći, rekao je Dodik za Srnu. Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banju Luku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli”, naveo je Magazinović.

Raport.ba