Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama

Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Lašvu, kao i na putevima Bihać-Bosanski Petrovac i Konjic-Jablanica, objavili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, dok se na svim vlažnim lokalitetima može očekivati poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvajaju magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je dosta ugroženo bezbjedno saobraćanje, zbog čega je na ovoj dionici obustavljen saobraćaj. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Raport.ba