Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mandić potvrdio sva pisanja Raporta: Ademovići su mimo Konakovića krenuli na njega

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potvrdio je danas na gostovanju na televiziji N1 sva pisanja Raporta.

Mandić je govorio o pokretanju njegovog opoziva kojeg su inicirali NiP i SDA zajedno sa nekim drugim vijećnicima.

Raport je objavio da se iza pokretanja smjene Mandića krije ambicija Kemala Ademovića da njegov sin Jasmin preuzme načelničku poziciju.

Također, objavili smo da su Ademoviću to radili mimo znanja stranačkih organa, te da predsjendik stranke Elmedin Konaković nije bio upoznat s tim aktivnostima.

Sve to Mandić je potvrdio u svom gostovanju.

On je kazao da ga Jasmin Ademović mrzi i da želi načelnički poziciju, međutim nije htio ići toliko daleko da potvrdi i da je Kemal Ademović dio igranke koja je mogla ugroziti kompletnu koaliciju Trojka i opstanak Vlade KS.

“U pauzi saznajemo da se skupilo 16 potpisa da se pokrene procedura. Držali su mimo svih ovu odluku i niko nije slutio. Iza toga stoji Jasmin Ademović (NiP)”, kaže Mandić.

Time je potvrdio i to da se opoziv Mandića dogovorao u tajnosti odnosno da je dio NiP-a radio sa SDA i da su o tome bili upoznati samo rijetki.

Mandić je dalje potvrdio i naše pisanje da Ademović mlađi želi biti načelnik.

“Ne mogu da vjerujem da u mladom čovjeku stoji tolika količina mržnje. Pred njim je cijela karijera i bićeš načelnik…To je želja za vlašću i nema sumnje da on želi biti načelnik Općine Centar”, dodaje.

Na kraju je potvrdio i naše pisanje da Konaković nije znao šta se dešava i da je jutros održao sastanak s njim kako bi se pokušala sanirati šteta i obustaviti proces opoziva.

“Konaković nije bio svjestan šta se sprema. Vidio sam se sa Dinom i potvrdili smo iskren i drugarski odnos i vjerujem mu nakon svega ovoga. S njim sam temelje ove priče pravio i Trojku. Pričali smo otvoreno i rekao je da će učiniti sve da se iz ovoga izađe i ovo može imati posljedice ne samo na Opštinu Centar”, kaže Mandić na kraju.

Raport.ba