Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Marko Pjanović i njegova djevojka Azra optuženi da su imali važnu ulogu u ubistvu Eskobara

Uhapšeni Marko Pjanović i njegova djevojka Azra imali su jednu od ključnih uloga u pripremi za likvidaciju Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju, u blizini Beograda.

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu. On je uhapšen večeras u Bijeljini.

Pjanović je dečko Azre Šabanović. Ona je uhapšena sinoć u Sarajevu također zbog saučesništva u ovom ubistvu,. prenosi Nova.rs.

Pjanović je inače jedan je od vođa navijača Partizana u Brčkom.

Za sada nije poznato koja je bila njegova uloga u ubistvu. Za Azru se sumnja da je ukrala automobil Golf 4. Automobil je potom predala izvršiocima ovog djela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Kako Kurir saznaje, Azra i Marko imali su ulogu da ispitaju teren i dogovore kupovinu automobila.

“Azra i Marko su se pretvarali sa su kupci. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu. Navodno su dogovorili kupovinu jednog automobila marke VW.

Sutra su u zakazano vrijeme za kupoprodaju na pumpu umjesto njih dvoje, došle su ubice”, navodi sagovornik Kurira iz istrage.

Inače, navijači beogradskog Partizana, poznatiji kao “Grobari“, u Brčkom su poznati po brojnim incidentima.

Najpoznatiji je iz 2020. godine. Tada je jedan od njihovih pripadnika pucao iz automatskog oružja na navijače Crvene zvezde koji su krenuli na utakmicu u Beograd.

Raport.ba