Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mehmedović zatražio smjenu Džuve na čelu OSA-e, pa iznio nevjerovatnu teoriju

Državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović kazao je da će tražiti da njegova stranka pokrene smjenu direktora OSA-e Almira Džuve.

On je prvo kazao da će kao član Komisije za nadzor na radom OSA-e tražiti hitnu istragu o prijetnjama Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću.

“Zaboravili su neki da je došlo do promjene na čelu OSA-e, da je sada direktor Almir Džuvo, a mogu misliti kakva salva optužbi bi bila da je još Osmica!

OSA je morala imati informacije u roku od 2 sata, jer je jednostavno utvrditi porijeklo takvih poruka, ne samo u ovom slučaju već i u sličnim ranije”, naveo je Mehmedović.

Zanimljivo je da Mehmedović kaže da je ustvari krajnji cilj prijetnji smrću Konakoviću i Nikšiću ustvari satanizacija SDA!?

“Prijetnje Nikšiću i Konakoviću služe da se obavještajnim metodama satanizira SDA i politika koja je prepreka nekim međunarodnim faktorima da se OHR i instituacija Visokog predstavnika u BiH zamijeni tihim protektoratom Srbije i Hrvatske nad BiH i modelom regionalne kancelarije za stabilnost u BiH koju bi činili Hrvatska, Srbija i Turska.

Znamo da su i od jednog međunarodnog predstavnika dolazile izjave iz kojih se moglo naslutiti koje su države ‘dobrodošle’ da se miješaju u BiH pitanja, ali se to dalo naslutiti i iz narativa i izjava Milanovića. Plan je da se nakon prijetnji smrću Nikšiću i Konakoviću, 5. aprila iste poruke upute Schmidtu i ambasadorima USA, Britanije i Njemačke a vjerovatno i prijetnjama za teroristički napad na sjedište OHR-a. Ta priprema je već izvršena nizom dojava o postavljenim bombama u sarajevskim školama. Sve bi to bilo argumentovano porukama sa jučerašnjih protesta ispred OHR-a ‘Schmidt odlazi’”, piše u Mehmedovićevoj nevjerovatnoj konstrukciji.

Onda se još predstavlja kao spasiocem.

“Ovim mojim istupom bi trebao biti preduprijeđen taj plan o smrtnim prijetnjama Schmidtu ili terorističkim napadom ili prijetnju sjedištu OHR-a.

Zato pozivam SDA da zatraži smjenu odgovornih u OSA zbog neadekvatnog postupanja u slučaju pribavljanja obavještanih podataka o osobama ili izvorima koji su planirali ove prijetnje Konakoviću i Nikšiću te da se zatraži vještačenje turske i njemačke obavještajne službe oko prijetnji Konakoviću i Nikšiću”, naveo je Mehmedović.

Krajnji cilj, po ovoj teoriji zavjere, jeste da se ‘od Bošnjaka naprave teroristi’.

“Očito je plan da se od Bošnjaka naprave teroristi po modelu kakav su primjenjivale obavještajne službe Tuđmana, Miloševića, Bobana i Karadžića, ali i da se dalje produbljuje jaz između bosanskog političkog bloka do te mjere da se međusobno prijetnjama smrću nikad više ne uspostavi jedna politička snaga na očuvanju BiH.

Ne nasjedajte na to, i čuvajmo korektne političke odnose sa obje strane. Čuvajmo Bosnu i Hercegovinu, vlast će biti i proći, a tragovi ostanu negdje duboko urezani!”, naveo je Mehmedović.

Raport.ba