Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mijatović o prvih 100 dana rada Vlade FBiH: Sporo smjenjujemo ljude

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović izjavio je da je i današnje potpisivanje ugovora s gradonačelnicima, načelnicima i obrtnicima o dodjeli grant sredstava kojima je ukupno podržano 387 projekata u iznosu više od 6,5 miliona KM, rezultat prvih stotinu dana rada Vlade FBiH.

Podsjetio je da je u tom periodu Vlada donijela više od 500 odluka jednoglasno, te da je u Federalnom parlamentu usvojen set reformskih energetskih zakona.

“Međutim, to ni blizu nije dovoljno, ni blizu nije u skladu sa našim planovima šta ćemo raditi u narednom periodu. Ono sa čime sam nezadovoljan jesu spore smjene rukovodilaca javnih preduzeća i to će ići mnogo brže od septembra. Onog momenta kada dovedemo adekvatne ljude, imat ćemo jača javna preduzeća i bolji tempo rada u Federaciji BiH”, rekao je Mijatović.

Ono što je dobro, prema njegovim riječima, jeste ambijent u samoj Vladi gdje nema nikakvih političkih nesuglasica, nejasnoća i gdje se odluke donose jednoglasno.

“Trebamo jači tempo u Parlamentu FBiH i uraditi ono što je naš posao i za šta nas plaćaju građani, a to su bolji uslovi života za sve građane i povoljniji ambijent za privrednike u FBiH”, prokomentirao je Mijatović u odgovoru na novinarsko pitanje.

Raport.ba