Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ministar Hadžiahmetović o “poskupljenju vode” u KS: Bandićev dokument je neprotokolisan, nepotpisan i nevažeći

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić (SBiH)”isprepadao” je javnost glavnog grada najavom da građane čeka enormno poskupljenje vode.

No, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović za Raport je jučer rekao da je to laž i da od toga nema ništa.

Hadžiahmetović: Oni ne predlažu cijenu

A da ovakva vijest više pripada pokušaju “političkog pozicioniranja” jer još uvijek nije poznato da li će Bandićeva Stranka za BiH biti dio vlasti u KS uz stranke Trojke, govori i nove informacije o navodnom “poskupljenju ovde”.

Rieč je o “dokumentu” na koji se poziva Bandić, o čemu nas je upoznao ministar Hadžiahmetović.

“Bandić je dostavio neprotokolisan, nepotpisan i neopečaćen tzv. “dokumet” o povećanju cijene vode i odvodnje. Ovaj dokument navodno direktor ViK-a upućuje svome Nadzornom odboru.

Ne samo da je ovaj dokument formalno pravno neispravan nego je i nevažeći. Jer, cijenu vode niti predlaže direktor niti Nadzorni odbor. To radi neovisno tijelo koje je svojim Rješenjem formirala Vlada KS i koja na kraju svojom Odlukom donosi novi tarifni sistem”, kaže ministar.

Građani ne trebaju strahovati

Naglašava da do danas nikakav sličan akt nisu dobili od neovisnog tijela.

“Građani Sarajeva ne trebaju strahovati o eventualnom povećanju cijena u ovom trenutku. Nakon što dobijemo prijedlog Neovisnog tijela Vlada će donijeti razumnu odluku.

Kada će to biti u ovom trenutku ne znamo. To trenutno nije aktuelno”, rekao je Hadžiahmetović.

Raport.ba