Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ministar Isak za Raport pojasnio zašto Vlada FBiH danas nije odlučivala o direktoru FUP-a

Novoimenovani ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak jučer je preuzeo dužnost. Prvog dana svog mandata Isak se uhvatio posla pa je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo Vladi FBiH da imenuje vršitelja dužnosti direktora Federalne uprave policije. Za tu poziciju je predložen glavni inspektor Vahidin Munjić.

Međutim, to imenovanje se nije našlo na dnevnom redu današnje radne sjednice Vlade FBiH. Ministar Isak za Raport je pojasnio kako je tačka skinuta sa dnevnog reda iz tehničkih razloga.

“Imenovanje vršitelja dužnosti direktora FUP-a bit već na sljedećoj sjednici Vlade. Danas je ta tačka skinuta s dnevnog reda zbog tehničkih detalja”, kazao nam je Isak.

Na raspisani konkurs za direktora FUP-a prijavili su se Ensad Korman i Svevlad Hoffman. Hoffman je jučer kazao kako prijedlog da Minjić bude v.d. direktora pokazuje koliko su nedobronamjerni Isakovi savjetnici.

“Ne želim komentirati takve navode. Svako imenovanje će proći provjere i svaki potez u Federalnom MUP-u bit će urađen u skladu sa zakonom”, kazao je Isak.

Raport.ba