Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ministarstvo zdravstva KS organizira dane otvorenih vrata. Građani mogu pitati Vranića sve što hoće

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo organizirat će dane otvorenih vrata svakog petka, u terminu od 8 do 10 sati, za sve zainteresirane građane, objavila je Vlada KS.

Resorni ministar prof. dr. Haris Vranić i njegovi saradnici razgovarat će sa građanima o problemima sa kojima se susreću u oblasti zdravstva, kao i njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvenih usluga u KS.

Svi zainteresirani koji žele zakazati sastanak, mogu se javiti putem e-mail adrese [email protected]Potrebno je da navedu kontakt-podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka.

U obzir će se uzimati samo prijave putem navedenog maila. Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju kako je cilj nastaviti sa unapređenjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, te da se buduće aktivnosti i djelovanje planiraju u skladu s potrebama građana.

“U 2021. godini su realizirani brojni projekti, osigurana su sredstva za obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, te je provedena najuspješnija kampanja vakcinacije u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je vakcinisano više od 60 posto stanovništva KS.

U ovoj godini, kada pandemija Covid-19 polako usporava, fokus Ministarstva zdravstva je na dodatnom osluškivanju potreba građana Kantona Sarajevo“, ističu iz ovog ministarstva.

Raport.ba