Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Mursel protiv Filipa: Propaganda SDA sad plaši Muslimane (poslovnim) prijateljem Izetbegovića

U nedostatku argumenata, propaganda SDA krenula je u širenje teorija zavjere i od svakoga ko nije uz njih praviti neprijatelja Bošnjaka.

U ovotjednom izdanju Stava, radikalnog glasila SDA, glavni neprijatelj Bošnjaka odnosnbo ‘muslimančića’ je izvijesni Amir Gross Kabiri.

Propaganda SDA otišla predaleko

Radi se o izraelskom biznismeni, koji u BiH posluje kroz Abraham Group. Javnost ga pamti po plakatima koji su se pojavili u Sarajevu a preko kojih se čestitala Hanuka.

On je preuzeo i mostarski Aluminij, ušao je u upravu HŠK Zrinjski i radi na velikim kulturnim projektima u Mostaru.

I, sudeći prema pisanju, Filipa Mursela Begovića, muslimanskog Hrvata, sad je Kabiri postao dio bjelosvjetske zavjere protiv SDA odnosno – Muslimana.

Njegov zadatak je, davanje para Draganu Čoviću kako bi Hrvate u BiH riješio ‘muslimanskog ropstva’. A to će, kako drugačije, uraditi tako što će SDA izbaciti iz vlasti, a ubaciti Osmorku.

U zavjereničkom članku, punom teorija zavjere, antisemitizma (fašizma!?), problematizira se uloga Jevreja u cijeloj priči. Posebno iz konteksta muslimana, jer ipak Palestina.

No, izgleda da je Mursel previdio nešto što bi Filip znao. Kabiri, očito veliki hrvatski prijatelj, tekođer je i (poslovni) prijatelj kćerke njegovih nalogodavaca – Jasmine Izetbegović.

Ona je inače i (bivša!?) uposlenica Mursela, u tjedniku Stav. No, poznato je da ona ima i svoju PR agenciju. A, navodno je upravo preko nje Kibirijeva Abraham grupa zakupila bilborde u Sarajevu.

No, ono što je sigurno jeste da je Izetbegovićka bila faktički domaćin Kabiriju na prošlogodišnjem SFF-u. Tu ga je upoznala sa Fadilom Novalićem i Biserom Turković.

Likeovi na Instagramu sve otkrivaju

Vidi se to i po objavama na Instagramu. Jasmina Izetbegović tako lajka sve Kabirijeve objave. Čak i one gdje objavljuje ‘zloglasnu’, muslimanomrzačku zastavu Izreala.

Instagram profil Kabirija

Prati ga J. Izetbegović

Očito je ‘muslimanče’ Mursel bio u žestokoj koliziji sa Filipom, pa je objavio da je prijatelj Izetbegovića veliki neprijatelj Muslimana. Odnosno SDA.

Ova propaganda SDA najbolji je pokazatelj dokle su spremni ići da opravdaju svoj ostanak u vlasti. Odnosno, da nemaju mjere kada je potrebno satanizirati sve one koji nisu uz njih.

Raport.ba