Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Muzur o velikom požaru na Stupu: Pričinjena velika materijalna šteta. Porodicama ćemo osigurati smještaj, hranu

U sarajevskom naselju Stup danas je došlo do velikog požara. Naime, došlo je do požara u stambenom objektu, ali na sreću nije bilo povrijeđenih. O svemu se oglasio načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur na svom zvaničnom Facebook profilu. Govorio je o velikom požaru na Stupu.

Muzur o velikom požaru na Stupu

“U našem naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na objektu kolektivnog smještaja. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali hvala Bogu bez ljudskih žrtava.

Nakon što su hrabri vatrogasci požar stavili pod kontrolu i isti ugasili, obišli smo naše komšije i dogovorili naredne korake.

Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj biće transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari”, napisao je Muzur.

Detalji požara

Podsjetimo, do požara je danas došlo u popodnevnim satima.

Požar se dogodio na stambenim objektima, odnosno barakama u ulici Vitomira Lukića, a uzrok požara još nije poznat.

Ranije iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo za Raport su kazali:

“Gori objekat u ulici Vitomira Lukića na stupu. Tri naše ekipe su na licu mjesta i gase vatru. Dojavu smo zaprimili u 13,50, a ekipa je na licu mjesta bila već u 13,53”, kazali su nam u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo.

Raport.ba