Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Na aerodromu u Sarajevu presretnuta pošiljka teška 7,3 kilograma, vraćena je u Kanadu

Federalna sanitarna inspekcija na graničnom prijelazu Aerodrom je dana 24. februara 2023. godine zabranila uvoz pošiljke dodatka prehrani „Fuel EZ” porijeklom iz Kanade.

Naime, prilikom redovnog inspekcijskog nadzora nad uvozom životnih namirnica i hrane, utvrđeno je da je istekao rok upotrebe proizvoda „Fuel EZ“ kapsula označen na ambalaži, da na ambalaži proizvoda nije naveden broj i datum izdavanja odobrenja Federalnog ministarstva zdravstva, te da proizvod nije snabdjeven ispravom proizvođača da na osnovu laboratorijskih ispitivanja odgovara propisima o zdravstvenoj ispravnosti.

Shodno tome, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće uporabe („Službeni list BiH“, broj 2/92 i 13/94), uvoz kontrolisane pošiljke ukupne mase 7,3kg je zabranjen, te je naloženo njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć.

Vijest Na aerodromu u Sarajevu presretnuta pošiljka teška 7,3 kilograma, vraćena je u Kanadu se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus