Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Na božićni prijem kod Željke Cvijanović došli Forto, Konaković, Hurtić, Duraković…

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović upriličila je večeras u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića, kojem su prisustvovali predstavnici društvenog, privrednog, kulturnog i političkog miljea BiH, javila je Fena.

Cvijanović je predstavnicima medija uoči prijema navela da je ovo prilika da se pošalju dobre i lijepe poruke, poruke mira i ljubavi, što se u suštini i nalazi u biću samog Božića i proslavljanja.

– Drago mi je uvijek kada nešto što je vezano za naše kuće, domove možemo da prenesemo u naše institucije, a da opet u okviru institucija budemo okupljeni i razumijemo važnost jednog dana i isto tako važnost toga da živimo u miru i nastojimo izaći u susret svemu onome što su potrebe naših građana.

Ovo je prilika da svim našim građanima čestitam Novu godinu, ali i poželim da sve ono što budemo radili u budućnosti budu naši zajednički uspjesi – ocijenila je predsjedavajuća Predsjedništva BiH, javlja Fena.

Kako piše mediji, delegaciju iz Republike Srpske činili su predsjednik RS Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, potpredsjednik RS Ćamil Duraković, državni ministar Staša Košarac, za sada entitetski ministar Sevlid Hurtić, Nenad Nešić i drugi.

Prijemu su prisustvovali i koalicioni partneri SNSD-a na državnom nivou, a s obzirom na to da je uoči manifestacije održan sastanak. Edin Forto i Elmedin Konaković bili su među zvanicama božićnog prijema.

Vijest Na božićni prijem kod Željke Cvijanović došli Forto, Konaković, Hurtić, Duraković… se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus