Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Na izlazima iz BiH velike su gužve, evo na kojim prijelazima se najduže čeka

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Orašje, Bosanski Brod, Svilaj, Bosanski Šamac i Bosanski Novi. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Pojačan promet vozila bilježi se i na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini, posebno na dionicama u gradskim centrima.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Povodom vjerskog praznika Svi Sveti i Dušni Dan, večeras (01.11.) do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je od danas posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vijest Na izlazima iz BiH velike su gužve, evo na kojim prijelazima se najduže čeka se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus