Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Načelnik Modriče prijavio Vučiću šta Vlada RS radi s njegovim parama: Gdje je 200.000 eura donacija?

Vlada Srbije je još prije tri godine odlučila da donacijom od 200.000 eura pomogne rekonstrukciju Srpskog kulturnog centra u Modriči. Ali Modričani su od tog novca dobili samo 30.000 eura, dok ostalo Vlada RS hoće da “preusmjeri za druge namjene”.

Načelnik Opštine Modriča Jovica Radulović, inače kadar opozicionog SDS, žestoko se protivi ovakvoj politici Vlade RS, pa je odlučio da o svemu obavijesti donatora, Vladu Srbije , ai i lično predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Srpskainfo.

“Vlada Republike Srbije je 2019. godine donirala određena sredstava za javne investicije u lokalne zajednice u Republici Srpskoj. Tada je Modriča prošla projekat za rekonstrukciju Srpskog kulturnog centra u iznosu od 200 hiljada eura. Svi građani su bili zahvalni na toj donaciji Vlade Srbije i željno smo očekivali tu rekonstrukciju”, podsjeća Radulović.

Polovinom prošle godine, kako tvrdi načelnik Radulović, opština Modriča je dobila zeleno svjetlo za početak radova, pa je započela rekonstrukcija elektro-instalacione mreže u Srpskom kulturnom centru za šta je Vlada Republike Srpske uplatila 30 hiljada eura iz projekta Vlade Srbije.

“Očekivali smo da će se realizacija projekta nastaviti pa smo negativno iznenađeni odlukom Vlade RS o čemu smo i obavijestili donatora Vladu Srbije”, naglasio je Radulović.

Ipak, to se nije desilo, i stvari su krenule sasvim drugim tokom. Kako navodi Radulović početkom marta 2023. Vlada RS je izmijenila odluku o dodjelu donatorskih sredstava Vlade Srbije kojom je Modriči umanjila sredstava sa 200 hiljada eura, koliko je prvobitno predviđeno za Modriču, na 30 hiljada eura.

“Odbio sam da potpišem aneks ugovora kojim nam se donatorska sredstava smanjuju i obratili smo se i donatoru, i predsjedniku Vučiću i Vladi Srbije”, istakao je Jovica Radulović.

On je kazao da je svojom odlukom Vlada Republike RS preostala sredstava, prvobitno predviđena za Modriču, preusmjerila JP „Vode Srpske“.

Jovica Radulović smtra da je “besmisleno” uzimati sredstva donatora Vlade Srbije i preusmjeravati ih drugima.

Raport.ba