Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Načelnik Općine Ilidža ugostio trofejnog sportistu i Zlatnog ljiljana

Načelnik Nermin Muzur danas je u Općini Ilidža ugostio reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Ismeta Godinjaka.

Ovaj Ilidžanac neizostavan je dio najtrofejnije reprezentativne selekcije naše zemlje od samih njenih početaka. Sa njom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a na posljednjem Svjetskom prvenstvu, koje je održano na Ilidži, okitio se srebrenom medaljom.

“Veliko je zadovoljstvo ugostiti ličnost poput Ismeta Godinjaka. On je Bosnu i Hercegovinu branio tokom agresije, a u miru je njen grb nastavio braniti i promovisati na sportskim terenima širom svijeta”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Za nabrojiti sve medalje i sportske uspjehe Ismeta Godinjaka trebalo bi mnogo vremena i prostora, no šest medalja sa Paraolimpijskih igara (dva zlata, tri srebra i jedna bronza) možda najbolje potvrđuju sve ostvarene rezultate u proteklih skoro 30 godina.

Godinjak se našao među ilidžanskim sportistima koje je Općina Ilidža odlučila novčano nagraditi za izvanredne sportske rezultate, no to nije bio jedini razlog njegove posjete načelniku Muzuru.

S predsjednikom Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Kantona Sarajevo načelnik Muzur je razgovarao i o pitanjima vezanim za boračku populaciju i boračka udruženja, a posebna tema bilo je udruženje čiji je Godinjak predsjednik.

Raport.ba