Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Najavljeni novi protesti opozicije u RS. Jelena Tirivć: Stop tiraniji i diktaturi

Centralna izborna komisija BiH prije samo nekoliko dana objavila rezultate nakon ponovnog brojanja glasova za predsjednika RS. I nakon prebrojanih glasova pobjedio je odnio lider SNSD-a Milorad Dodik. Međutim, opozicija sa područja manjeg entita ponovo nije zadovoljna. Stoga, su se odlučili na novi korak. Naime, najavljeni su novi protesti opozicije.

Kandidatkinja PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić pozvala je danas građane na “Narodni protest”. Novi protesti opozicije će biti u srijedu od 18 sati, na Trg Republike Srpske u Banjoj Luci. 

“Pozivamo vas da zajedno u srijedu ispred RTRS-a pošaljemo poruke koje se nažalost ne mogu čuti kroz program javnog servisa koji je zarobljen. Radio televizija Republike Srpske kao jedan od stubova naše Republike nažalost je odavno u službi jedne partije i jednog režima”, navela je ona na svom Facebook profilu, ističući da će doći pravda za sve one ljude koji su željeli promjene jer je njihova izborna volja pokradena. 

“Vidimo se, nema stajanja! Stop tiraniji i diktaturi”, poručila je Jelena Trivić. 

Podsjetimo, nedavno su održana dva protesta opozicije u RS.

Partija demokratskog progresa (PDP), Srpska demokratska stranka (SDS) i Lista za pravdu i red smatraju da je njihova kandidatkinja Jelena Trivić (PDP) pobjedila protivkandidata vladajuće koalicije u RS-u Milorada Dodika, lidera Saveza nezavisnih socijaldemoktata (SNSD) na izborima 2. oktobra.

U izbornoj noći dva kandidata za funkciju Predsednika RS-a, Milorad Dodik i Jelena Trivić, proglasili su pobjedu, predstavljajući javnosti različite podatke o broju glasova.

Raport.ba