Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nakon što mu je propala priča u emisiji, Zahiragić ljut na sve. Kriv mu i Senad

Nakon što svojom bukom, galamom i pričom uprazno ipak nije uspio zagasiti priču o reviziji presude, koja njegovom stranačkom šefu užasno smeta, Haris Zahiragić ljut je na sve.

Naime, on je prvo moljako da dođe na Face TV i “objasni” ljudima sve, tražio verbalno sučeljavanje sa Nevekom Tromp, Konakovićem, cijelom Trojkom… I Senad Hadžifejzović mu je pokušao ispuniti želju, no, niko nije htio pričati s Zahiragićem. Onda je došao SDP-ov Damir Mašić koji ja mirno i staloženo ugasio Zahiragićevo blebetanje.

Sad su Zahiragiću krivi svi, pa i Hadžifejzović. Ovo njegovo objave na FB:

“Prošle sedmice pozvao sam u emisiju Nevenku Tromp i Elmedina Konakovića ili bilo kojeg drugog pravnika Trojke da debatujemo o postupku revizije.Odmah su me pozvali sa FACE-a i pitali da li sam spreman u emisiju. Rekao sam da jesam.

Cijelu sedmicu su ih redom odbijali. Svi koje su pozivali.Sinoć kasno, javili su mi da je Damir Mašić potvrdio gostovanje. Razmišljao sam otkud on, kada nije pravnik i kada se nije oglašavao na tu temu. Međutim, pristao sam jer ovaj narod zaslužuje da mu razni špekulanti i neznalice prestanu razvlačiti pamet, jer ovaj narod zaslužuje istinu.Trebali smo početi u 18:45, ali su odgodili radi nastupa jednog od ideologa ove kampanje, međunarodnog špekulanta i reketaša Geoffreyja Nicea.Sada vidim zašto Damir Mašić, kao jedan od kreatora političke i svake druge propasti SDP-a, je poslan u emisiju.

Spremali su ga pojedinci iz SDP-a i NiP-a. Vidjelo se to po rječniku kojeg je koristio.Plan je bio da Nice iznese neistine i gluposti koje čak i student prve godine prava može prozrijeti, a onda da mi, kao u objektivnom ambijentu, debatiramo argumentima.

Zatim je došao Mašić da sve vrijeme galami i mene vrijeđa na ličnoj osnovi i na veoma prizeman način, a sve kako bi emisija prošla na način da niko od gledatelja ne dobije nikakav odgovor, da ništa ne razumije i da se kampanja laži nastavi.Djelimično je uspio u tome.

Emisija je potpuno propala. Nije me uspio uvući na svoj teren do samog kraja emisije, kada sam trebao ustati i napustiti emisiju – zbog čega se izvinjavam svim dobronamjernim građanima što nisam. Međutim, svojim nastupom na ovoj emisiji je Mašić rekao sve o sebi i onima koji su ga poslali, da pričaju o agentu, a ne znaju ko i kada ga je imenovao, da ne znaju uopšte šta je revizija, da ne znaju koliki je njen prekulzivni rok, da ne znaju kako se donose odluke po Ustavu i tako dalje…

Argumenti su mu bili baš onakvi kakvim sam ga i nazvao, skorojevički, “ad hominem” napadi i pokušaji uvreda.Senad, naravno, sve vrijeme kao na mobitelu, da pokaže da smo mi svi isti.I na kraju sam, sve vrijeme sam insistirao da govorimo o pravu i pravnim argumentima, a sagovornik da je ovo politička tema, s čime se na kraju složio i voditelj – čime su zapravo sami dali odgovor na sva pitanja.Trojki je, dakle, pitanje revizije, kako je Mašić sam priznao, isključivo političko pitanje i sredstvo za vođenje političke kampanje, a da o suštini, što je Mašić također jasno demonstrirao, ne znaju apsolutno ništa.Žrtve genocida, ali ni ovaj narod koji je svašta prošao, nisu zaslužili da neko njihove sudbine koristi za svoju političku kampanju!”, napisao je Zahiragić.

Raport.ba