Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Naša stranka o Bećirovićevim prijedlozima za ambasadore: “Spoj karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom”

Naša stranka u potpunosti podržava ustavno pravo i obavezu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine da predlažu ambasadore te navodi da političke stranke ne trebaju direktno utjecati na taj proces.

Iz Naše stranke je saopćeno da prijedlozi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji su se pojavili u javnosti ukazuju da se Bećirović rukovodio visokim i mjerljivim kriterijima, te da se radi o spoju karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom, po uzoru na dobre međunarodne demokratske prakse.

Naša stranka posebno podržava prijedlog da se za ambasadora imenuje Damir Arnaut.

– Arnaut je ambasadorsku funkciju već obnašao u Australiji, gdje je uspješno radio u interesu svih građana BiH. Njegovo iskustvo uključuje advokatsku karijeru u Washingtonu, te značajno djelovanje u sudskim i skupštinskim klupama. Uz diplomsko i postdiplomsko obrazovanje na prestižnom Berkeley Univerzitetu, Arnaut je sasvim sigurno kvalifikovan da na najbolji način zastupa građane, firme i institucije cijele BiH, saopćila je Naša stranka.

Vijest Naša stranka o Bećirovićevim prijedlozima za ambasadore: “Spoj karijernih diplomata i osoba s političkim iskustvom” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus