Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Negator genocida i štovatelj ratnih zločinaca zapalio zastavu EU na trgu

Policijski službenici iz Bratunca protiv lica čiji su inicijali V.P. podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog paljenja zastave Evropske unije u ovom mjestu, saopćeno je iz Policijske uprave u Zvorniku.

Policijskoj stanici Bratunac danas je prijavljeno paljenje zastave EU na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu od lica V.P., što je policija provjerom utvrdila.

O navedenom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji se izjasnio da u navedenom događaju “nema elemenata krivičnog djela”.

Policijski službenici podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Osnovnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru RS.

Zastavu EU je zapalio Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa”. Zapalio je u znak “osude zemalja te unije koje naoružavaju Ukrajinu” i podrške Rusiji za, kako je rekao Srni, “borbu za spas čovječanstva”.

Pavlović je, inače, dobro poznat po negiranju genocida i štovanju presuđenih ratnih zločinaca.

Vijest Negator genocida i štovatelj ratnih zločinaca zapalio zastavu EU na trgu se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus