Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nešić sa ambasadorima Slovenije i Rumunije razgovarao o sigurnosnim izazovima

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas je imao odvojene sastanke sa ambasadorima Republike Slovenije Damijanom Sedarom i ambasadorom Rumunije u BiH Antonom Pacuretuom.

S obzirom da je nedavno preuzeo rukovođenje Ministarstvom sigurnosti, ambasadori Sedar i Pacuretu su čestitali na imenovanju i zaželjeli uspjeh u budućem radu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Na sastanku sa ambasadorom Slovenije fokus je bio na unaprijeđenju regionalne saradnje u oblasti bezbjednosti, posebno u borbi protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Bosna i Hercegovina i Rumunija također imaju zajedničke bezbjednosne izazove, te je za njihovo rješavanje ključna efikasna i pravovremena saradnja policijskih agencija. Zbog toga je izražena obostrana spremnost ministra Nešića i ambasadora Pacuretua za unaprjeđenje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom sastanaka je razgovarano i provođenju preporuka EU i usvajanju evropskih standarda, te je ocijenjeno da je važno nastaviti razmjenu iskustava i znanja u ovoj oblasti.

Vijest Nešić sa ambasadorima Slovenije i Rumunije razgovarao o sigurnosnim izazovima se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus