Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nikšić odgovorio Dodiku: Prijetnja Bećiroviću je znak nemoći

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić reagirao je na izjavu predsjednika RS Milorada Dodika koji je kazao da ako “Denis Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći”, nazvavši njegovu izjavu krajnje neprimjerenom.

“Znam da se Denis nije uplašio ovakvih riječi, niti mu treba advokat. Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju. Naprotiv, želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke Trojke. Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi.

Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha. Siguran sam da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana”, kazao je Nikšić.

Dodao je kako je porazno za jednu politiku da ljudima ne može jamčiti sigurnost.

“To je zapravo znak nemoći, a ne bilo kakve moći. Denis Bećirović će, uvjeren sam, ostati nepokoleban i nastaviti da radi najbolje što zna u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Preporučujem i drugim da se bave ostvarivanjem sigurnosti i stabilnosti, te radom za opće dobro, umjesto potpuno beskorisnih izjava koje decenijama, osim što koriste u predizborne svrhe, nemaju nikakvog drugog efekta, niti se njihove uzaludne prijetnje mogu ostvariti”, istakao je Nikšić.

Raport.ba