Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nikšić se izvinio za izjave Vlaisavljević: Za mene je zločinac zločinac i život mora provesti s tim

Nakon današnje sjednice Vlade FBiH medijima se obratio premijer Nermin Nikšić koji se na početku izvinio zbog jučerašnje izjave ministrice za kulturu i sport Sanje Vlaisavljević koja je kazala da se ratni zločinci trebaju rehabilitovati.

“Naravno da svako od nas ima pravo na svoj stav. S njenim mišljenjem se uopće ne slažem. Ja se u svoje ime i u ime Vlade izvinjavam svima koji su povrijeđeni izjavom, prije svega žrtvama. Trebamo se baviti žrvtvama, a ne onima koji su radili zločine. Za mene su zločinci zločinci. Njihovo je da žive s time cijeli život. Oni su svoj život povrijedili nanoseći zlo drugim ljudima. Ja želim iskoristiti priliku da se izvinim. Moralna odgovornost sigurno ovdje postoji”, rekao je Nikšić.

Osvrnuo se na dešavanja na sjednici Vlade.

“Izdvojio bih dvije važne odluke. Izmjena punomoći Vlade kad je u pitanju davanje punomoći za Skupštinu BH Telecoma i Izmjena zaključka kojim se produžava mogućnost blokade poslovanja rudnika, produženo je do 31. 12. Vlada je odlučila da malo detaljnije uđe u te stvari. Nekada smo to radili sa upravama rudnika i ukazivali na činjenicu da u rudnicima ima puno više administrativnog osoblja nego rudara. Neprirodno je da nakon svih tih izlazaka u susret imamo prilično neodgovoran odnos uprava rudnika”, poručio je Nikšić.

Upitan je i o pitanju imenovanja novog v.d. FUP-a.

“Iako ne imenujemo v.d. zna se po aktima FUP-a ko je to. Tako da to u ovom trenutku ne predstavlja neki gorući problem”, kazao je Nikšić.

Raport.ba